Mjukt, lent och smakrikt! 

Det behöver inte alltid vara så komplicerat att laga mat, man behöver inte krångla till det för att det ska bli gott. En fiskgratäng kan man göra på olika sätt såklart, men den här är så busenkel att göra så t.o.m. du som tycker du är värdelös i köket kommer att fixa det 🐟👌😀 

Du behöver färsk torskfilé (det går bra att använda fryst torskfilé/torskrygg om det är det enda du har tillgång till), en knippe/bubbla dill, en citron, två grönsaksbuljongtärningar och potatis.

Sätt ugnen på 175 grader. Krydda fisken med salt och peppar på båda sidor och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda 4 dl grädde och 2 dl vatten i en gryta, lägg i två buljongtärningar, finhacka dillen och lägg i såsen, låt såsen sjuda tills buljongtärningarna är upplösta, pressa i saften av en citron eller tills du är nöjd med syran i såsen, häll såsen över fisken och ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och en sallad.

Aah, jag slänger ihop en paj också, köpte så fina jordgubbar idag, söta och saftiga!  Gör din pajdeg så här: Blanda ihop 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl mandelmjöl, 2 dl socker, 2 tsk bakpulver, smält 175 gr smör och blanda ihop till en deg, antingen i assistent eller för hand, blir den inte fast så tillsätt mer vetemjöl, lite i taget tills degen är fast. Tryck ut degen i en form och täck även kanterna med degen. Fyll formen med delade/skivade jordgubbar och blanda i ca 1 msk potatismjöl. Låt den stå ca 20-25 minuter ugnen i 175 grader, pajdegen ska bli gyllenbrun i kanterna. Servera med vaniljglass.

Så himla fräscht och gott! 🍓🍓🍓

Smaklig spis!

IMG_20180611_163346IMG_20180612_183256

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>