Godare OCH billigare!

Hamburgare är en underskattad måltid och kanske det beror på alla snabbmatsproducenter, ingen nämnd ingen glömd. Att göra egna hamburgare är busenkelt, mycket godare OCH billigare, och man kan freestyla med tillbehören.

Jag brukar använda högrevsfärs men just idag blev det blandfärs. Till 6 hamburgare använde jag ca 800 gr färs, 1 ägg, krydda med salt och peppar, lite torkad chili och 1 msk mango chutney, styrkan väljer du själv, blanda ihop färsen.

Friscobröd, romansallad, färsk gurka , tomat, picklad rödlök, coleslaw och lite dressing. Supergott!

Att pickla rödlök är så lätt. Blanda 1 dl socker, 1 dl 12%-ig ättika, 3 dl vatten, koka upp tills sockret löst sig. Skiva rödlöken i en mandolin så blir den lövtunn, lägg löken i en glasburk och häll på lagen, låt den stå några dagar innan du äter den.

Röd coleslaw, riv två färska rödbetor, strimla rödkål och blanda ihop, tillsätt creme fraiche salt och peppar, 1 tsk flytande honung, några droppar citronsaft.

🍔🍔🍔

Äter du inte bröd så gör som jag, en open burger mellan två fina romansalladsblad.

Smaklig spis!

31772957_1692985760789026_7874073469149773824_n

 

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Godare OCH billigare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>